Go Back   Comunitatea Pajura Romania > Diverse > MULTIMEDIA > Articles > Nokia
Calendar Blogs Garaj Fun Counter Strike FAQ

Reply

Article Tools Search this Article Display Modes

Old
Dya's Avatar
Dya Dya is offline
Banned
Blog Entries: 5
Nokia n97
by Dya 03-03-2009, 02:17 PM

Date generale

General 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 1900 / 2100
Announced 2008, November
Status Coming soon. Exp. release 2009, June
Size Dimensions 117.2 x 55.3 x 15.9-18.3 mm
Weight 150 g
Display Type TFT resistive touchscreen, 16M colors
Size 360 x 640 pixels, 3.5 inches
- Proximity sensor for auto turn-off
- Accelerometer sensor for auto-rotate
- Full QWERTY keyboard
- Handwriting recognition
Ringtones Type Polyphonic (64 channels), MP3
Customization Download
Vibration Yes
- 3.5 mm audio jack
- Stereo speakers
Memory Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Detailed, max 30 days
Card slot microSD (TransFlash), up to 16GB
- 32 GB internal memory
Data GPRS Class 32
HSCSD Yes
EDGE Class 32
3G HSDPA, 3.6 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, UPnP technology
Bluetooth Yes, v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0 microUSB
Camera Primary 5 MP, 2584x1938 pixels, Carl Zeiss optics, autofocus, LED flash
Video Yes, VGA@30fps
Secondary Videocall camera
Features OS Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5
Messaging SMS, MMS, Email, Push Email, IM
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML, RSS feeds
Games Yes + downloadable
Colors White, Brown
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, MIDP 2.0
- Nokia Maps 2.0 Touch
- Digital compass
- MP3/WMA/WAV/eAAC+ player
- MPEG4/WMV/3gp video player
- Stereo FM radio with RDS
- FM transmitter
- TV-out
- Voice command/dial
- Pocket Office (Word, Excel, PowerPoint, PDF viewer)
- T9
- Flash Lite 3
- Built-in handsfree
Battery Standard battery, Li-Ion 1500 mAh (BL-4L)
Stand-by Up to 430 h
Talk time Up to 6 h 40 min

Exact...al doilea telefon cu ecran TouchScreen din partea firmei Nokia,dupa recentul Nokia 5800 TuBe.
Tastatura Qwerty ,memorie imensa interna (32 gb), senzor accelerometru,recunoastere scris de mana,senzor pentru auto-stingere...si multe altele...iar un avantaj cel mai mare il are prin sistemul de operare,care iata este Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5 ...un sistem declarat ca fiind cel mai bun OS pentru terminalele mobile...

* un telefon pe care il astept cu nerabdare sa apara...sa intru in posesia lui,sa vad ce stie...chiar daca are tot Symbian OS,ca de altfel si N95-2 ul meu...un telefon inteligent (zic eu) ...si foarte asteptat de public.

Se asteapta ca la aparitia lui pretul sa depaseasca 500 Euro (fara taxe) ... sa zicem cam 550 Euro cu taxe...nu ma mira pretul,si Nokia n95 8gb cand l-am luat, a fost 24 mil ...deci...

Last edited by R3n3l; 03-03-2009 at 08:38 PM.
Reply With Quote
Views 542 Comments 12
Total Comments 12

Comments

Old 09-05-2009  
Dya

Dya's Avatar

Nokia N97 - valabil la pre-comanda

Exact cum ati auzit...campania de pre-comanda a vestitului Nokia N97 inceputa de Nokia USA,ofera clientilor un N97 la pretul de 700 $ ...intr-o gama de 524 bucati.

De asemeni,se poate comanda si un set bluetooth,care costa 85 $.

Insa acum vine surpriza.Odata facuta comanda,primesti un discount de 175 $ de la pretul de 700 $,iar pretul final ajunge la 524 $,iar in final daca introduci acel cod promotional CARTP409N pretul scade la 454 $ .

Profitati de ocazie,daca se poate.Succes va doresc

Sursa : gsmarena

Site comanda Nokia N97
Dya is offline  
Reply With Quote
Old 21-05-2009  
Dya

Dya's Avatar

Nokia N97 Review

In acest an 2009,Finlandezii de la Nokia vor lansa pe piata un smartphone numit Nokia N97.Telefonul a fost fabricat in secret...si chiar nimeni nu se astepta ca Nokia sa realizeze la asa scurt timp al doilea telefon cu TouchScreen facand parte dintr-o gama de gadget-uri.
Si acest nou terminal se incadreaza in seria N a celor de la Nokia,avand o tastatura full QWERTY si bineinteles touchscreen...si acesta este un motiv in plus pentru ca el sa fie comparat cu terminalele din gama Communicator (E90).
Construcţia tip arc-slide dezvăluie prin culisare tastatura, întocmai ca la XPERIA. Tastele sunt mari şi bine spaţiate, fapt ce va aduce un plus de confort utilizatorilor. Nu putem spune acelaşi lucru despre comoditate căci N97 nu are taste cu cifre separate . Cifrele se află pe primul rând QWERTY alături de litere, iar dacă vrei să scrii un număr de telefon trebuie să foloseşti tasta “ Sym” sau să activezi modul de tastare “123…”. Un alt inconvenient, cel puţin până ajungi să te obişnuieşti, este amplasarea “Space-ului” în dreapta.
Nokia N97 este un telefon gandit si creat pentru cei care vor internet...Cu un ecran mare,rezolutie buna,conectivitate HSDPA si WiFi iti poti duce cautarile la bun sfarsit.Ecranul touchscreen este de 3.5 inch si 640 x 360 pixeli rezolutie.
Cele 150 de grame ale sale şi dimensiunile de 117.2 x 55.3 x 15.9 mm îl fac greu de purtat în buzunar. Aceste aspecte contează mai puţin, în special când ştii că ai asupra ta un gadget cu 32 GB de memorie internă şi facilităţi multimedia şi business complete.
Sistem de operare : Symbian OS ver. 9.4
Aplicatii : real player,web browser,n-gage,pdf reader,quickoffice,arhivator zip,mobile tv,photo sharing...si multe altele,pe care va las sa le descoperiti in momentul aparitiei acestui telefon.
N97 vine cu pachetul de hărţi Nokia Maps 2.0 Touch, special conceput pentru interfaţa senzitivă. Harta poate fi accesată offline pentru a afla locul anumitor puncte de interes, dar şi în tandem cu receptorul GPS integrat.

Telefonul vine cu aplciatia "social location" care va stii exact unde te aflii cu ajutorul senzorilor A-gps si a unei busole electrice.De asemenea,poate trimite informatii reale in timp real pe anumite site-uri de socializare.
Ceea ce imi place mie la acest telefon este desktop-ul,care poate fi personalizat dupa preferintele tale...poti avea acces direct la e-mail,siteuri de socializare,vreme,agenda,video streaming,etc...
Memoria interna a telefonului este de 32 Gb...(fantastic... ) care poate fi marita la 48 Gb printr-un card micrSD de 16 Gb...dar,ce sa faci cu atata memorie intr un telefon ? chiar este nevoie ?
Camera foto este tot de 5 mp...lentile Carl Zeiss + autofocu...insa nu are blitz xenon...dar nu este dezamagitor,deoarece stiu ce poze face N-95 8Gb al meu...deci...camera este perfecta ...
Data la care Nokia N97 intra pe piata telefoanelor mobile nu este sigura,dar stim ca in semestrul al doilea (luna Iunie mai exact ...iulie).
Pretul estimativ 550 Euro fara taxe.
Eu unul,abia astept sa apara ...si sigur voi pune mana pe el...o sa revin prin vara cu mai multe detalii

Sursa : go4it
Dya is offline  
Reply With Quote
Old 30-05-2009  
*zzzZZZzzz*

*zzzZZZzzz*'s Avatar

super tare telefonu.....
*zzzZZZzzz* is offline  
Reply With Quote
Old 03-06-2009  
Dya

Dya's Avatar

Bun...

Nokia a anuntat ieri - 2-VI-2009 ca faimosul Nokia N97 va lovi piata gsm in aceasta luna,telefonul fiind distribuit in 75 de tari (speram sa fie si Romania) printre ele .

Ce sa zic...luna Iunie -luna Nokia n97-
Pretul,din cele anuntate va fi de 550 Euro (fara taxe) insa este posibil sa fie mai mic (ramane de vazut).
Dya is offline  
Reply With Quote
Old 18-06-2009  
Dya

Dya's Avatar

Si...da...exact,A APARUT NOKIA N97 ...
poate fi precomandat la Germanos prin serviciul G precomanda la un pret de 2600 Ron (26 milioane-lei vechi) sau se poate gasii la dealerii de telefonie mobila de pe piata romana la un pret de 750 Euro -decodat,etc.

Un review al telefonului gasim aici
Dya is offline  
Reply With Quote
Old 09-09-2009  
Dya

Dya's Avatar

Firmware nou Nokia n97 si Samsung Omnia HD

Doua dintre cele mai ravnite telefoane cu touchscreen ale anului Nokia N97 si Samsunt Omnia HD sunt pe cale sa devina si mai "trendy" decat erau.
Editia Symbian cu versiunea cea mai noua s60 v5 distribuite atat lui Nokia N97 cat si lui Samsung Omnia HD este pregatita sa sparga piata cu o noua versiune de firmware.

Samsung Omnia HD XEII1 software update
Update-ul de firmware XEII1 este deja distribuit in Rusia si Hong Kong pentru userii Omnia HD.
Noul firmware pentru Omnia Hd aduce imbunatatiri severe asupra codecului AMR utilizat pentru inregistrarile video si anume un encoder AAC !
Insa cel mai interesanta optiune este acel 3D task switcher, mult mai placut decat cel pe care l-am intalnit in Samsung I8000 Omnia II.
De asemeni,un brand noul al tastaturii QWERTY vine cu noul firmware,cu mai mult spatiu intre taste, fixari severale ale bugurilor in media player si in browser care erau des intalnite la vechiul firmware.
Iata si un videoclip in care puteti observa imbunatatirile majore aduse lui Samsung Omnia HD cu noul firmware XEII1
YouTube - Nieuwe firmware i8910 HD I8910SERII2 3 september met o.a. 3D Multitask!!!!

Nokia N97 2.0 software update
Cei care stapanesc un Nokia N97 nu sunt la fel de norocosi ca cei ai Samsung-ului...deoarece vor trebuii sa mai astepte pana noul firmware pentru N97 va fi aruncat pe piata gsm.
Oricum va merita aceasta asteptare,deoarece cei de la Nokia vor aduce inbunatatiri majore la acest nou firmware.

Cea mai notabila schimbare adusa in noul firmware este kinetic scrolling`ul.
Experienta tastarii pe acea tastatura QWERTY va fi inbunatatita deoarece in momentul de fata,la apasarea lunga a unei taste ramane caracterul alternativ.
De asemeni,si playerul audio va suferii un facelift si va arata mai multe informatii.
Si nu in ultimul rand sa mentionez ca noul firmware pentru Nokia N97 va aduce widget-uri noi ca CNN, My Space, ESPN, Elle etc. suport pentru VoIp si o noua versiune a OVI Maps.
Si daca va ganditi ca cu aceste noi modificari spatiul de stocare al memoriei optionale va scadea,va inselati...din contra,acesta va creste !
Iata aici un video in care se pot observa inbunatatirile noului firmware 2.0 pentur Nokia n97
YouTube - Nokia N97 2.0 - New Firmware bringing more memory, kinetic scrolling and more

Sursa : www.STaupe.net

Last edited by R3n3l; 09-09-2009 at 09:50 AM.
Dya is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2010  
HunTer

HunTer's Avatar

A testat careva telefonul? Daca da, ce parere ai despre el? Vreau sa-l cumpar si vreau sa stiu daca merita sau nu.
HunTer is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2010  
[Pajura] Vaz Te

Vaz Te's Avatar

Eu nu l-am testat , dar sincer iti zic ca nu imi plac telefoanele cu clapita sau pe sine... chiar si alea cu Touch Screen ... se pot strica .. stiu ca am vazut-o pe una cu telefon cu clapita la Orange .. ca cica la rupt .. clapita intr-o mana , tastele in alta mana))))
Vaz Te is offline  
Reply With Quote
Old 08-02-2010  
Dya

Dya's Avatar

Hunter telefonul se comporta foarte bine !
Isi merita toti banutii !il gasesti pe piata undeva la 18 -20 milioane - la prima mana.
Dar,undeva la acelasi pret,se gaseste si SE Satio,un terminal mobil care face ravagii...eu unul as opta pentru SE ( sony ericsson )
DAca mai ai intrebari,astept.
Dya is offline  
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Currently Active Users Viewing This Article: 1 (0 members and 1 guests)

Article Tools Search this Article
Search this Article:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules